Profil

Imod nye vinmarker!

Mit navn er Mikael Linde, og jeg er 52 år gammel. Jeg har, efter mange vinoplevelser med gode naboer, valgt at starte vinfirmaet Wine by Linde.

Hvad er det så ved vinen, der er den drivende kraft, der får mig til at investere tid i dette projekt?

 

Vin er for mig mere end blot et isoleret slutprodukt af en række af produktionsprocesser.

Når vinen er i glassene og er klar til at blive nydt, så er det begyndelsen til nye oplevelser, men for at det kan blive en god oplevelse for mig, så skal selve det at nyde et glas vin være indlejret i fortællinger om dens tilblivelse; om jorden den kommer fra, om de mennesker, der dyrker jorden, om den kultur som disse mennesker er præget af og om deres egne fortællinger og ideer om det at skabe netop deres vin; at der for dem er en mening med det, de beskæftiger sig med, og at de er bevidste om den.

Al den indsigt og viden, som er indlejret i fortællingerne om vinen, kulturen og menneskerne samt, at jeg kan videreformidle dette til dig, når du enten smager eller køber mine vine, er det, der i den sidste ende også giver mening for mig.

 

Wine by Linde er mit hobbyprojekt, som jeg håber på kan udvikle sig til meget mere i fremtiden. I mit nuværende job arbejder jeg som selvstændig klinisk psykolog i Aalborg. Det bliver derfor spændende at arbejde med mennesker på en helt anden måde. Det bliver iværksætterånden, det sjove og spændende, der skal drive værket; hvor det bliver relationerne til både producenterne i udlandet og kunderne i Danmark, der bliver betydningsfulde for salget af min vin.

Vinen som jeg vil tilbyde er vin, som jeg selv har hentet hjem direkte fra små producenter, der tager sig tid til at lave deres vin, og som har høje kvalitetsstandarder for deres vin fordi, de lægger navn og rygte til.

Jeg vil finde producenter, der knytter sig til gamle traditioner men også tør at eksperimentere og nytænke, så der kommer “skæve” vine til verden. Jeg vil så langt hen ad vejen som muligt importere vin, som ikke allerede er i Danmark i forvejen, selv om jeg godt ved, at konkurrencen om god vin kan være stor.

Min grundlæggende viden om vin kommer fra da jeg, for rigtig mange år siden, blev udlært som tjener på Restaurant Kellersgaard i Århus, hvor min lærermester var Danmarksmester i vinsmagning. Selve teorien omkring vin læste jeg mig til, som en del af uddannelsen til tjener. Det var dog i restauranten, hvor smagningen og fortællingerne omkring vinen gjorde en forskel. Det var først igennem smagningen, jeg egentlig vidste, hvad det handlede om, når alle sanser på en gang stimuleres og skaber en god oplevelse sammen med andre

– og det er det Wine by Linde handler om: Den gode vinoplevelse sammen med andre!

Jeg glæder mig derfor også meget til at tale med dig og præsenterer mine vine.

 

De bedste hilsner

Mikael Linde