Nyheder

Jeg ønsker dig en rigtig god Påske

Jeg håber, at du og dine har det godt og holder modet oppe i de her tider. Som nogen af jer måske husker, så arbejder jeg ved siden af Wine by Linde som psykolog og den vej igennem ved jeg, at det kan være vanskeligt for mange, når hverdagens rutiner og rammer forsvinder. Det er helt almindeligt at reagere med utryghed og frustrationer. Derfor kan det være en særlig god ide at opretholde gode rutiner eller skabe nogle nye, og det er især vigtigt at få stimuleret sine sanser. Hold modet oppe og skab nye muligheder ud af det, der trods alt er!

Hos Wine by Linde er “Vin-sæsonen” ikke gået i gang endnu, og da det stadig er mit hobby-projekt, så skal jeg ikke leve af det lige i øjeblikket. Det skal mine producenter derimod. Som så mange andre, så er det hårde tider for mine små familiedrevne producenter i Italien og Tyskland. Hos dem er det meste salg gået helt i stå. Da de står mig meget nær som gode mennesker, så vil jeg gerne hjælpe dem med at holde liv i deres eksistensgrundlag, så de kan blive ved med at lave det, som er meningsfuldt for dem, nemlig god vin af høj kvalitet. Det kommer nemlig også os vin-elskere til gode i den sidste ende!

Så hvis du alligevel skal have købt vin, så vil jeg gerne inspirere dig til at kigge i min retning for at se, om der kunne være noget, du kunne blive fristet af for på den måde at købe kvalitetsvin og samtidig støtte de små familiedrevne vinproducenter, så de i fremtiden kan blive ved at med at lave god vin.

For at gøre det fordelagtig for dig at støtte mine små producenter giver jeg dig en god Påskepris

Klik her:  Støt de små producenter!

Danmarks måske laveste pris!!

Alteo Amarone 2015 kr. 399,00 pr. fl. v/6 stk.

Nu har du mulighed for at forudbestille Fasoli Ginos Alteo Amarone 2015 og endog til Danmarks måske laveste pris*. Der er en minimumsbestilling på 6 flasker, men så kommer prisen også helt ned på kr. 399,00. pr flaske.

Du bestiller enten via info@winebylinde.com, telefon/sms 31194477 el. messenger og betaler ved bestillingen via MobilePay 43368 (Wine by Linde).

Vinen kan afhentes i Klarup efter aftale eller leveres gratis i Storaalborg. Se betingelser for levering her

Vinen forventes at kunne afhentes/leveres ultimo februar primo marts

Begrænset antal. Sidste frist for bestilling og betaling er søndag den 9. februar 2020

TILBUD på Efterårs og jule-vinsmagning

22.08.19

Så har jeg et super godt tilbud på en Efterårs og jule-vinsmagning i samarbejde med deal.dk, med priser fra 299 kr.

Klik på linket herunder og læs mere, hvis det er noget for dig eller del med andre, der kunne være interesseret, tak.

Jeg håber vi ses i løbet af efteråret 😃🍷

Bedste hilsner
Mikael

 

Hop til deal.dk og læs mere…

ÅRETS HELT STORE RIESLING-SMAGNING

Klarup d. 11.08.19

Fredag den 13. september trodser jeg al overtro og afholder den helt store Riesling-smagning. Jeg vil skænke op af fantastiske kvalitetsvine fra skråningerne Erdener Treppchen, Wehlener Sonnenuhr og Kinheimer Rosenberg ved Moselflodens mange sving.

Du kommer til at smage Rieslingens mange smagsfacetter og nuancer, når der bl.a. åbnes op for den bedste kvalitet indenfor de tørre Riesling, nemlig Großes Gewächs. Derud over kommer du til at smage på samtlige Prädikatsvine fra Kabinet, Spätlese, Auslese, Beerenauslese, Trockenbeerenauslese til Eiswein.

For at det ikke skal være nok, så har jeg også et par ekstra vin i ærmet, som jeg vil præsentere dig for under smagningen. Hvis du er fan af tysk kvalitets-Riesling fra Mosel, eller blot enormt nysgerrig, så skal du slå til nu for det bliver ikke meget bedre.

Jeg glæder mig til at se dig 🙂

Hilsen Mikael

 

Kr. 250,00Book tidlig rabat: Bestil senest lørdag den 31. august 2019, derefter kr. 300,00

 

Praktisk info

Fredag den 13. september kl. 18.00.

Tilmeldingsfrist: Søndag d. 8. september.

Tilmelding sker efter Først-til-mølle-princippet på tel/sms 31194477 – kun 10 pladser.

Prisen inkluderer smagning af 9 kvalitetsvine, plus det løse, samt en let anretning.

For at skabe en vedkommende og hyggelig stemning har jeg valgt at begrænse deltagerantallet til 10 personer. Arrangementet afholdes i 9270 Klarup. Adresse oplyses ved tilmelding.

Arrangementet gennemføres kun ved 10 deltagere.

Ret til ændringer i vinsammensætningen forbeholdes.

 

Smageliste:

Meulenhof: 2018, Erdener Prälat, Großes Gewächs, Trocken*

Stairs n´Roses: 2018, Riesling Feinherb

Stairs n´Roses: 2018, Sweet Child, Kabinet

Meulenhof: 2002, Erdener Treppchen, Spätlese

Viermorgenhof: 2002, Kinheimer Rosenberg, Auslese

Meulenhof: 2016, Wehlener Sonnenuhr, Spätlese ”Alte Reben”

Meulenhof: 2000, Erdener Bußlay, Eiswein

Viermorgenhof: 2005, Kinheimer Rosenberg, Beerenauslese

Viermorgenhof: 2007, Kinheimer Rosenberg, Trockenbeerenauslese

 

* Forbeholdt at den kan tages hjem, alternativt bliver det Großes Gewächs fra enten Erdener Treppchen eller Wehlener Sonnenuhr.

Sommernyheder

Klarup 04.08.19

Så er jeg tilbage i Danmark igen og holder åbent for vinsalg efter en sommer i Piemonte og Mosel og har genoptaget sommer-vinsmagningerne, som jeg har en del af her i august måned. Lige nu arbejder jeg også på en efterårs-vinsmagning, hvor der vil være fokus på de gode smagsfulde rødvine samt vin til julen.

 

Piemonte

I Piemonte har jeg fået smagt på en masse ny vin, hvor af det er Barbera-druen, som jeg er størst tilhænger af. Jeg har besøgt vinproducenterne Guasti Clemente og L´Armangia, der ligger i området Nizza, lige udenfor byen Asti. De har fået deres eget Nizza-DOCG, hvilket identitetsmæssigt betyder, at de har løsrevet sig fra Asti-DOCG og nu kan føre sig frem på deres egne vilkår.

Guasti Clemente og L´Armangia laver klassiske Barbera-vine på deres egne måder og traditioner. Der er både lettere frugtrige vine og fyldigere og tungere fadprægede vine fra forskellige markområder, så mangfoldigheden i de forskellige vintyper altid består.

 

Mosel

Jeg fik også besøgt mine nuværende producenter Meulenhof og Stairs N´Roses. Hos Meulenhof, hvor det var den altid venlige og sympatiske Stefan Justen, som tog imod, smagte jeg vine fra årgang 2018, hvor der jo var super meget sol og varme. Det har resulteret i nogle fantastiske kraftige hvidvine der, i lighed med kraftige rødvine, har brug for at blive åbnet i god tid for lige at falde til ro, før man drikker dem. Her er det virkelig vigtigt, at man kender sin vin.

Denne gang fik jeg overtalt ham til, at vi kunne smage vinene direkte fra fadene. Vi fik blandt andet smagt på en, endnu ikke helt klar, Riesling Spätlese fra markområdet Lösnicher Försterlay. At en hvidvin kan have smagsnoter af moden banan er ”mind blowing” og helt igennem en fantastisk smagsoplevelse.

Derudover var der også smagsprøver direkte fra fadet af både en mild og kraftig Beerenauslese. Kan man lide dessertvin i verdensklasse, så er der noget i vente til senere på året, der kommer de nemlig til Aalborg.

Hos Stairs N´Roses var det Daniel Molitor der tog venligt imod og vi fik også her smagt på hans årgang 2018-vine. Vi smagte også på en af hans nye vine, der hedder Sweet Devotion, som jeg i efteråret inspirerede ham til at lave. Det er en super Auslese 2018 med ca. 3 bar kulsyretryk på, altså en let perlende og sød vin.

Jeg talte med ham sidste år om muligheden for at lave en vintype i lighed med en Asti-spumante, blot på tysk og selvfølgelig på Riesling-druen. Først foreslog han mig, at jeg blot selv kunne tilsætte kulsyre til en god sød Auslese, da han igennem hans traditionelle måde at anskue vinfremstilling på ikke kunne se projektet for sig. Men efter at jeg ihærdigt vedblev ved ideen, så indvilgede han i, at lave et par prøveflasker, som han nu selv er begyndt at tro på. Sweet Devition har i hvert fald skabt interesse, da det er en utraditionel vin for området. Moralen i fortællingen om Sweet Devotion er, at gå efter ideerne for at se, hvad der sker. Der kan jo rent faktisk godt komme noget spændende og interessant ud af det, og kommercielt set så handler det også om at være ”First mover”; at finde de gode koncepter og nicher. Det var også det, der skabte Wine by Linde.

Jeg håber du er blevet nysgerrig på mine vine og måske har fået lyst til at smage…

Hilsen Mikael

Vin og vinsmagning - Vinhandel i Aalborg og Nordjylland

Ny hjemmeside 🙂

Klarup d. 01.08.19

Hjemmesiden er under opbygning, så der vil blive løbende blive justeret på alle sider og rettet fejl…

Mod nye vinmarker

Klarup d. 04.07.19

Nu står sommeren snart for døren og dette betyder også at der skal besøges nye vinmarker og leverandører… og jeg glæder mig 🙂

I år går turen til Piemonte i Italien, hvor jeg skal smage på rødvin og bobler. Der er allerede lavet aftaler med et par producenter, som jeg har hentet vin hjem fra. Nu ser jeg frem at besøge dem, smage noget mere af deres udvalg og hører dem fortælle om netop deres vin.

Jeg ønsker jer alle en rigtig god sommer…

Mikael forfulgte drømmen: Nu tilbyder Wine by Linde helt særlige vinoplevelser

Artikel fra: www.migogaalborg.dk
Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Tag chancen og spring ud i noget nyt!

Det er et råd, som psykolog, Mikael Linde, dagligt giver sine klienter, og som han i år selv valgte at følge.

Derfor sprang han selv ud i en drøm, der havde ulmet længe. Dette er nu blevet til Wine by Linde: en online vinimport, salg og smagninger.

En stor kontrast til de jobopgaver, han har været vant til.

For Mikael er det dog ikke selve salget, der er i fokus – men oplevelsen.

For som han siger: “Vinen er bare ét element ud af en større oplevelse”.

”Jeg har altid beskæftiget mig meget med vin og har et stort kendskab, dels gennem en tidligere uddannelse som tjener fra restaurant Kellersgaard i Aarhus, men mest af ren interesse og nysgerrighed,” fortæller Mikael Linde og tilføjer:

”Jeg er ikke interesseret i at sælge vin, bare for at sælge. Jeg vil gerne give folk en oplevelse!”

For at kunne give folk et godt kendskab til vinen, og lade dem få oplevelsen af vinen, inden de køber, har Mikael valgt at fokusere på vinsmagninger og hans innovative smag-før-du-køber koncept.

 

Vin skal ikke bare drikkes 

For Mikael er vin ikke noget der bare skal drikkes.

Det er en sanselig oplevelse, og der ligger også fortællinger bag vinen om de mennesker, der laver den, den kultur og det land, som også bærer sit præg på vinens tilblivelse.

”Min tilgang er, at jeg synes, folk skal smage vinen før de køber den; at den ikke blot bliver en markedsgenstand, i lighed med mange andre produkter,” siger Mikael og tilføjer:

”Jeg vil sælge vinsmagninger – komme ind i folks hjem og møde dem i øjenhøjde, skabe relationer og fortælle alle historierne, der kan skabe de gode oplevelser.”

Det at drikke vin er ofte forbundet med vores hyggekultur, og mange kombinerer nok vin med det at være sammen på den gode måde.

Mikael mener derfor at der skal større fokus på oplevelse og smag i vinkøb fremfor salgssnak vedrørende priser, tilbud, lovprisninger mm.

”Når jeg er nede og snakke med leverandører, så handler det heller ikke kun om antal og pris – man skal lære vinen og producenterne at kende.

Det handler i højere grad om at finde ud af hvem der har lavet vinen – hvad de hedder og hvilken familie de kommer fra?

Hvordan startede de, og hvilke udfordringer har de haft? Det er sådan noget, der skaber relationer og gør det mere nærværende.” siger Mikael.

 

Satser stort på søde vine

I sommer var Mikael i Italien og Tyskland, for at købe en masse forskellige vine med hjem.

Inden han kunne stå inde for flaskerne, skulle de først gensmages i Danmark- det er jo ikke altid, at en italiensk Valpolicella smager lige så godt i Danmark, som den gør med udsigt over italienske vinmarker.

”Jeg er startet med Italien og Tyskland, da det er de lande, jeg bedst selv kan lide vinene fra.

Det er primært Valpolicella i Italien og Mosel i Tyskland, men over tid, kommer der flere områder til.

Jeg vil gerne have den søde og aromatiske Moselvin ned i danskernes vinglas, da den passer utroligt godt til rigtig meget mad eller også bare er et forfriskende godt glas vin.

Det er ikke kun fordi, det er søde vine, at jeg er gået efter Mosel, men især også fordi de har en fantastisk smag, og fordi jordbundsforholdene er noget helt særligt,” fortæller Mikael.

 

Fra lette tyske til tunge røde

Wine by Linde startede for alvor op i september, men har allerede nu haft en del vinsmagninger.

Det er muligt at booke Mikael til vinsmagning i både eget hjem og i hans private rammer. Ved at være til stede i hinandens hjem på den måde, har man fra start en tættere relation og kan bedre nyde oplevelsen sammen.

Wine by Linde tilbyder vinsmagning med temaerne:

”Godt og blandet”

Hvidvine fra Tyskland – fra tør til sød til sødere

Rødvine fra Valpolicella

Økologiske vine – herunder blandt andet økologiske Amaroner.

 

Vinsmagning kun for kvinder

Ikke fordi de skal belæres, men for at give dem muligheden for at være i selskab kun med kvinder, og hvor der er plads til dem, som måske har en vis usikkerhed, når det kommer til vinsmagning.

”Det er ikke fordi, at der ikke er vinsmagninger kun for mænd, men vi vil gerne slå et slag for kvinderne, så de kan gå hjem og udfordre deres mænd lidt, når det kommer til vin,” siger Mikael.

Mikael har erfaret, at især kvinder holder sig fra vinsmagninger, fordi de har en oplevelse af at, det har de ikke forstand på, og det er netop den holdning, han gerne vil udfordre.

Vinsmagning er en individuel oplevelse, og der er ingen rigtige og forkerte ting at sige – det handler om smag, og smag er individuelt.

Mikaels hustru Rikke fortæller:

”I min omgangskreds findes der mange forskellige kvindekredse, og det er bare sådan, at man som kvinde i et forum kun med andre kvinder, måske lettere kan stille spørgsmål uden at føle sig dum eller usikker.

Vi kommer ikke udenom, at der er en udbredt stereotyp opfattelse af, at mænd har mere forstand på vin, og at mange kvinder – ikke alle – holder sig lidt i baggrunden.”

 

Smag-før-du-køber koncept

Det er ikke sikkert, at man har samme smag som den vinhandler, man køber vinen hos. Derfor mener Mikael, at den bedste måde at blive vejledt på, er ved selv at smage.

Mikael præsenterer for os et koncept, han tilbyder til alle i Aalborg Kommune, som virkelig får ham til at skille sig ud fra andre vinhandlere i Aalborg.

Hvis du skal have gæster, holde en fødselsdag, en reception eller andet, og gerne vil være helt sikker på at få den rigtige vin, så er Mikael manden du skal have fat i.

Mikael kører ud med vinprøver, hvor du i dit eget hjem kan smage på forskellige vine og blive guidet af Mikael.

Det koster kun 99 kr. for to personer at smage tre forskellige vine, men køber du for minimum 750 kr., får du smagningen gratis!

Følg Wine by Linde på Facebook og Instagram, hvor Mikael præsenterer årets jule-Amarone, og hvor du kan deltage i adventskonkurrencer, hvor der er magnumflasker på højkant!

Ønsker du at bestille vin eller vinsmagning, bedes du kontakte Wine By Linde på Facebook.com/winebylinde eller på telefon 31 19 44 77.

Mikael tilbyder gratis afhentning og levering i Klarup og levering for kun 39,- kr. i resten af Aalborg Kommune.

Besøg hos vinproducenter ved Mosel

Meulenhof

Tyskland 16.07.18

Så er turens første besøg vel overstået. Jeg tilbragte 4,5 timer sammen med den gode Hr. Stefan Justen, der har vinhuset Meulenhof i byen Erden, som ligger lige ned til floden Mosel. Han mødte mig med stor imødekommenhed og delte ud af alt hans viden og historie om området.

Han tog mig bla. med på tur og fortalte om markerne og beliggenhedens betydning i forhold til sol og dermed kvalitet i vinen. Jeg smagte på et godt udvalg af hans fantastiske vine. Det blev til 17 vine i alt.

Billederne viser bla. et blik langs med markerne på sydsiden af Mosel. Erdener Treppchen hedder markområdet. Jo stejlere jo mere rammer solen direkte på planten. Og ja, det er rigtigt stejlt. Samt en gammel gemt flaske i kælderen omgivet af gærsvampe, der er uskadelige. Det er således ikke mug.

Mange tak til Hr. Justen!

Stairs n’ Roses / Viermorgenhof

Tyskland 18.07.18

I dag var jeg på besøg hos den unge generations vinmagere. Dr. Daniel Molitor tog imod og viste rundt i hans rækker af druer, hvor vi smagte på hans og hans kones rebelske og eksperimenterende nye vinserie Stairs n’ Roses, ude i marken. De prøver at lave vin ud fra egne tanker og dermed får de skabt deres egne signaturvine, som er utraditionelle for området. Godt med lidt oprør…

Som det kan ses på et par af billederne, så er etiketterne helt anderledes, og inspireret af deres liv og måde at dyrke vin på.

Ideen til vinserien kommer af ægteskabet mellem to vingårde og navne på de marker som de hver især repræsenterer og som de har sat sammen i etiketten. En anden etiketten er inspireret af et tysk børneeventyr og af, at vinstokken ikke er beskåret på traditionel vis og derfor er “vild og langhåret”. Her ses den “vilde og langhårede” vin, som har fået lov til at vokse!

Tal for fortællingen.

Jörg Weirich

Tyskland 19.07.18

På turens sidste vinbesøg blev jeg taget godt imod af Jörg Weirich i byen Bernkastel-Andel. Han er en lille producent, der mest får solgt sine vine til de turister, der gæster hans ferielejligheder. I den hyggelige indrettede vinkælder opstillede han vine på stribe startende med en rødvin og derefter hvidvin fra den tørre til den søde ende, 13 stk i alt.

En af hans vine var relateret til hans famile, idet en af hans søde hvidvine har fået navnet Zwilling efter hans to søde tvillingepiger. De kiggede også forbi undervejs, for at få et glas druesaft 🍇🍇😊

Tak for smagsprøverne.

Besøg hos vinproducenter i Valpolicella

Fasoli Gino

Italien 13.06.18

Så er jeg hjemme igen efter en lang dag med masser af vin og fantastiske mennesker. Startede hos Vinhuset Fasoli Gino, i byen Colognola ai Colli, der laver økologisk vin af særlig høj standard. Der blev jeg hilst velkommen af Yulia (hospitality) og Paolo (int. salg), der viste mig rundt på stedet, som kan ses på billederne.

Fasoli Gino laver bla. en Pinot Noir på samme måde, som de laver Amarone. Jeg smagte den selvfølgelig, og jeg bliver nok nødt til at have den på mit vinkort. Desuden bød de på andre af deres vine. Ok, jeg kunne selv pege ud, hvad jeg ville have. Jeg begrænsede mig til at smage 6 forskellige både røde, hvide, bobler og så deres hvide recioto (voksen-slik😍).

Jeg mødte også de to brødre som ejer huset og den enes søn, der inviterede os alle til frokost på vinhusets lækre bjergresort, som i kan se på billederne.

Tusind tak til Fasoli Gino!

Stefano Accordini

Italien 13.06.18

Dagens andet besøg var hos Vinhuset Stefano Accordini, udenfor byen Fumane på en bjerghylde, hvor ejeren Tiziano bød velkommen.

Han har to serier, hvoraf den ene har han forhandler på i Danmark. Den anden serie ville han dog godt tilbyde mig. Jeg smagte fire vine. Bla. en ung Ripasso fra 2016, men det på trods meget harmonisk og afrundet. Så smagte jeg hans egen opfindelse på 60% Corvina, 10% Rondinella (begge klassiske Valpolicelladruer) 20% cab. sauvignon og 10% merlot. De kommer begge nok også på mit kort.

Bagefter var der også her rundtur på stedet. Jeg smagte også hans Amarone 2015, som har lagret på slovensk, fransk og amerikansk eg for så til sidst at blande det sammen. Ikke helt så ringe endda, men stadig lidt for ung – efter min smag!

Stort. Tak for det Tiziano!

Scriani

Italien 14.06.18

Dagens første vinsmagning startede kl. 10 hos Scriani, i byen Fumane, hvor deres datter, Mara, bød velkommen, og da hun senere havde en anden aftale, så talte jeg videre med moderen, Mary. Faderen talte med en kinesisk importør og den ene søn stod i pakkeriet. En rigtig familievirksomhed, der ligger i, hvad der kan betegnes som et slags villakvarter, men som samtidig også var der, hvor hele produktionen og lagringen finder sted i baghave og kælder. Ikke noget fancy over det.

Jeg smagte 4 hvide, 3 røde og en rød dessert – recioto. Måske var det den gode stemning, men min oplevelse var, at det var fuldstændig harmonisk vin uden nogen form for kompleksitet. De lavede deres egen 100% Corvina, som jeg glæder mig til at komme ud til vinsmagninger med. Bid jer fast i bordkanten, for jeg kommer også til at bruge energi på at få vindrikkere til at blive gode venner med recioto’en. Det er guf! Ligesom jeg selv er det vigtigt for dem at skabe gode relationer.

Jeg får selvfølgelig sendt en prøvekasse hjem. I første omgang ville hun gøre det gratis, men jeg foreslog at betale og så evt. trække prisen fra, når jeg bestiller den første ordre. Vi endte dog med at betale euro 65,- for prøvekassen med 6 flasker, men hun sagde, at for at undgå skuffelser, hvis en af flaskerne havde prop, så ville hun for en sikkerheds skyld også give mig en reservekasse på 6 flasker med.

Jeg er taknemlig. Grazie a Mary e ella famiglia😊

Nardello

Italien 14.06.18

Dagens andet besøg var i vinhuset Nardello, i den modsatte ende af Valpolicella tæt ved byen Soave, som området også hedder. Der blev jeg i byen Monteforte d’Alpone budt velkommen af Federica. Datteren af huset, hvor alle andre i familien også arbejder med vin.

De producerer, med undtagelse af en Valpolicella Superiore, kun hvidvine. De har nogle singelmarksvine samt nogle signaturvine, som de leger med. Jeg fandt det interessant at lege med deres hvide recioto, deres Valpolicella Superiore, hvor 30% af druerne først tørrer i trækasser og bagefter undergår gæring mm. De resterende 70% gennemgår deres separate gæringsproces og til sidst stikkes det sammen og til sidst også en hvidvin 100% Garganega som lagres 6-7 mdr. på træfade. God aromatisk og nem hvidvin.

Tak til Federica for venligheden.

Aftalen kom i stand via Alex fra huset Arduini, der spurgte mig om jeg var interesseret i andre mindre huse, så han arrangerede lige 3 aftaler for mig. Tak Alex! I morgen skal jeg så først møde Alex og lige derefter har han arrangeret et møde hos en anden nabo.

Luciano Arduini

Italien 15.06.18

Fredagens første besøg var hos vinhuset Luciano Arduini, i byen San Pietro in Cariano, hvor sønnen Andrea hilste velkommen. Andrea står for husets kælderarbejde, hvor han sammen med husets ønolog udvikler vinen.

Besøget varede 3,5 timer, men så blev jeg også vist rundt og fik indsigt i deres måde at tænke vin på. Der blev smagt på: Valpolicella Classico, Ripasso Superiore, nogle af deres signaturvine, som jeg synes var af god standard – i hvertfald når de drikkes hernede. Jeg smagte også deres 2015 Amarone, som først sælges i efteråret. Stadig ung men allerede noget, der virkelig er godt.

Jeg smagte selvfølgelig deres Recioto. Her fik jeg lidt fortælling om, hvordan navnet kan være opstået. I tidernes morgen så elskede Romerne den søde vin, der er lavet på Corvinadruen. Og som den eneste drueklase, så er der i toppen nogle stilke der hænger lidt ud over resten af druerne på klasen, og det er så det romerne kaldte for “ører” der på gammeldialekt hedder “recia”. Disse druer er de sødeste. Men i dag bruges hele klasen.

Til sidst så fik jeg lov til at smage på deres Amarone 2011 Riserva direkte fra fadet – mmmmmmmm!!

Tusind tak til Andrea, der sendte mig ud af døren med en flaske recioto.

Antolini

Italien 15.06.18

Fredagens andet besøg var hos Vinhuset Antolini, der ligger i den lille by Marano DI Valpolicella, hvor Pier Paolo hilste velkommen. Ham var der gang i med godt humør og helt nede på jorden. Jeg havde det sjovt.

Jeg smagte hele hans batteri af klassiske Valpolicella-vine samt nogle af hans signaturvine, som er vine de leger lidt med for at udvikle sig og som så kun fås der og i en lille mængde. Jeg blev selvfølgelig også vist rundt i kælderen, hvor der er en fantastisk duft af kælder og vin! Han havde også for 2-3 mdr. siden tappet sin Amarone Ca’ Coato 2015 på flaske. Den havde han ikke lavet siden 2012, da 2013 og 2014 ikke var gode nok høst år til den. Han sagde at den først kom på markedet hen i efteråret og først var klar der. Med et glimt i øjet sagde jeg, at det kunne da være spændende at smage den og så var han ude at hente en. Mmmm!

Som I kan se på et af billederne, så er der heller ikke kommet etiket på endnu. Den på billedet er forresten min, for han gav mig en med. Heldige mig🙏.

Tusind tak til Pier Paolo. Du er en venlig mand!

Terre di Leone

Italien 16.06.18

Så er turens sidste besøg i Valpolicella gennemført. Det var i den lille by Marano de Valpolicella, hvor husets frue, den kære og sympatiske Chiara, bød velkommen.

Chiara og hendes mand Federico havde arvet en smule jord fra Federicos bedstefar og de ville gerne gå deres egne veje helt fra bunden af, kun med den viden om, hvad det er for en slags vin de godt kan lide og hvad de gerne vil lave. De blev afslået hjælp fra etablerede firmaer, der arbejder i branchen og kunne fx. ikke få lov at købe ståltanke, fordi firmaet ikke troede på deres ide. Det var der så heldigvis andre der gjorde.

De laver nu syv rødvine, tre i en serie: Valpolicella Classico, Ripasso og en Amarone, som er mere unge og frugtige i smagen, inkl. Amaronen. Deres anden serie på fire rødvine, som var mere udtryksfulde ifht. min smag: Ripasso 2014, Valpolicella Superiore 2014, 20 mdr. på fad og 1,5 år på flaske, Dedicatum 2012 lavet på 14 forskellige druer og 48 mdr. på fad og 12 mdr. på flaske og så en Amarone 2010 med 50 mdr. på fad. Jeg smagte dem alle sammen, og de tre sidste har jeg bestilt en prøve på.

Jeg brugte fire timer i selskab med Chiara, hvor vi talte om vores rigtig mange fælles oplevelser af verden, og hvordan vi kan samarbejde. Der blev lagt et rigtig godt fundament til en god relation.

Tak Chiara, for din imødekommenhed og gæstfrihed!

Billedet af huset er sådan et vinhus kan se ud. Der er hverken neon eller skilte. Det er bare deres hus og så foregår alt ellers udenom og nede i kælderen. Jeg synes, at de store franske egetræsfade er helt fantastiske. Og så er der ellers blot et par stemningsbilleder fra det omkringliggende landskab.