Rulei – Renques de Chenin – 2018

Rulei – Renques de Chenin – 2018
22. september 2022 info@winebylinde.com
Hvid Rioja DOC

Rulei – Renques de Chenin – 2018

Producent: Rulei
Område: Rioja, Spanien
Druer: Chenin blanc
Alkoholprocent: 14,3%

Hvid Rioja DOC: I 1985 blev der med tilladelse eksperimenteret med at sætte 3 rækker af druesorten Chenin blanc på Barracallo vinmarkens 6 Ha i Rioja Alta området. Barralcallo vinmarken består af småsten og andet materiale (alluvium) af aflejringer som er deporteret igennem flere millioner år, hvilket giver fantastisk nærring til vinstokke og druer. Chenin blanc findes kun her på vinmarken Barracallo under Rioja DOC klassifikationen, hvilket gør den unik og eksklusiv for Rioja. Chenin blanc-druen findes hovedsagligt i Loire dalen i Frankrig, hvor der laves vine af både tørre og søde varianter og druen er velegnet til at lave terroir-vine, som fx Renques Chenin, hvor druen har kraftigt aftryk af den jord, som den kommer fra.

Renques de Chenin en hvid Rioja DOC, der er er gæret på træfade på lav temperatur, hvilket giver vinen mere dybde i sin frugt samtidig med at vinen bliver mere fed og cremet. Herefter lagres den ligeledes på Barriques træfade i 6 måneder for at fuldende vinen til en fuldfed kompleks hvidvin, der har bevaret sin frugt og friskhed samtidig med at den er dyb og kraftig og er på 14,3% alkohol. Før vinen flaskes  sætter den sig ved at ligge 10 måneder i cemettank.

Renques de Chenin er en hvidvin, som vi sjældent møder, da den er for de få og for de nysgerrige, der leder ud af sidevejene og bliver væk. Der er kun produceret 900 flasker for denne årgang: “Less is more”

Smag vinen og gør dig dine egne erfaringer!

Kan nydes ved 8-10 grader! Vær som altid nysgerrig på din vin og giv den al din opmærksomhed, så styrker du oplevelsen af et godt glas vin.

Lille producent, rigtig rigtig god vinoplevelse!

Besøg producenten: Rulei

Pris pr. flaske kr. 299,00

Pris pr. flaske v/ 3 stk. kr. 249,00

Bestil på sms/tel. 31194477

HUSK: Levering i Storaalborg til kr. 20,00 ved køb af mindst 3 flasker.se handelsbetingelser.