Weingut Meulenhof – ERDENER TREPPCHEN Riesling Auslese** 2018

Weingut Meulenhof – ERDENER TREPPCHEN Riesling Auslese** 2018
13. april 2020 info@winebylinde.com

Erdener Treppchen Riesling Auslese** 2018

Producent: Meulenhof
Område: Mosel, Tyskland
Druer: Riesling
Alkoholprocent: 9,0%

Erdener Treppchen Riesling Auslese** er en fed og cremet Auslese på grænsen til en Beerenauslese. En del af druerne i denne Auslese** har været udsat for edelråd, Botrytis, der gør, at vinen får en mere kompleks og delikat smag med elementer af nødder, honning etc.

Prädikatet Auslese

Auslese med 2 stjerner betyder, at det er en Auslese, der er noget bedre end en almindelig Auslese. Før vinloven blev lavet om i 1971, da var det muligt at kalde sin Auslese: Auslese, Feine Auslese, Feinste Auslese eller Hochfeine Auslese. Det er i følge loven ikke længere muligt at kalde sin Auslese noget anden end Auslese, så producenterne tildeler således nu op til 3 stjerner til deres Auslese-Prädikat. Det er dog op til producenten selv at bedømme, hvor mange stjerner den skal have. Der er ikke nogen kontrol med det, så det er op til producenten selv at lægge både navn og renommé til

Erdener Treppchen

Vinen er dyrket på den stejle syd-sydvestvendte skråning Erdener Treppchen, hvor vinplanterne blomstrer, som nogen af de første langs Mosel. Det og de mikroklimatiske forhold gør, at modningstiden er lang, så druerne når at udvikle sig, lige som de danske jordbær. Frugtsødmen gør vinen intens og kraftig på smag og blød i sin nydelse.

Meulenhofs Auslese** fra 2018 er en kraftig vin, der bedst har brug for at blive åbnet 1-2 timer før servering ml. 8-10 grader eller efter lyst og temperament. Smagen er koncentreret moden melon og fersken, honning og den er fed og lækker i sin konsistens. Vinen har en restsukkergrad på 120 gr/l, men den er velbalanceret med syren, så det bliver en helt fantastisk vinoplevelse, hvis du er til søde og superaromatiske Rieslingvine fra Mosel.

Vin og gastronomi

Jeg synes, at vinen har mange muligheder, når det kommer til at nyde den. Både med og uden mad. Hvis du, som jeg, er stor fan af de mineralske og aromatiske vine fra Mosel, så nyd den gerne kold for sig selv og synk hen i din egen uforstyrrede nydelse. Til mad er vi over i dessert-universet. Her må der gerne være noget fedme i form af fløde men også noget friskhed i form af noget syre. Desserten må ikke være for sød, da vinen skal bærer det meste af sødmen i retten. Her vil jeg, som nævnt andet sted på siden, anbefale noget så simpelt, men bundsolidt som en hjemmelavet citronfromage godt med friskhed og fedme. Hvis du serverer en Auslese **så bliver desserten ophøjet til en royal afslutning på en god middag!

Små producenter, store vinoplevelser!

Pris pr. flaske kr. 249,00

Bestil på sms/tel. 31194477

HUSK: Levering i Storaalborg til kr. 20,00 ved køb af mindst 3 flasker. Fragt uden for Aalborg kr. 80-100 for 6 flasker med Postnord; se handelsbetingelser.