Weingut Meulenhof – ERDENER TREPPCHEN Riesling Auslese* 2015

Weingut Meulenhof – ERDENER TREPPCHEN Riesling Auslese* 2015
5. april 2020 info@winebylinde.com

ERDENER TREPPCHEN Riesling Auslese* 2015

Producent: Meulenhof
Område: Mosel, Tyskland
Druer: Riesling
Alkoholprocent: 9,0%

Erdener Treppchen Riesling Auslese* (en stjerne betyder, at det er en Auslese, der er bedre end end almindelig Auslese. Før vinloven blev lavet om i 1971, da var det muligt at kalde sin Auslese: Auslese, Feine Auslese, Feinste Auslese eller Hochfeine Auslese. Da det ikke længere er muligt i følge vinloven at bruge særlige betegnelser for sin Auslese, så tildeler producenterne i stedet for nu op til 3 stjerner til deres Auslese-Prädikat, og det er helt op til producenten selv at bedømme, hvor mange stjerner den skal have. Der er ikke nogen kontrol med det, så det er op til producenten selv at lægge både navn og renommé til)

Erdener Treppchen

Vinen er dyrket på den stejle syd-sydvestvendte skråning Erdener Treppchen, hvor vinplanterne blomstrer, som nogen af de første langs Mosel. Det og de mikroklimatiske forhold gør, at modningstiden er lang, så druerne når at udvikle sig, lige som de danske jordbær. Frugtsødmen gør vinen intens og kraftig på smag og blød i sin nydelse.

Hvad er der i flasken!

Meulenhofs Auslese* fra 2015 er en kraftig vin, der bedst har brug for at blive åbnet 1-2 timer før servering ml. 8-10 grader eller efter lyst og temperament. Smagen er koncentreret moden melon og fersken og den er fed og lækker i sin konsistens. Vinen har en restsukkergrad på 100 gr/l, men den er velbalanceret med syren, så det bliver en helt fantastisk vinoplevelse, hvis du er til søde og superaromatiske Rieslingvine fra Mosel.

Vin og gastronomi

Jeg synes, at vinen har mange muligheder, når det kommer til at nyde den. Både med og uden mad. Hvis du, som jeg, er stor fan af de mineralske og aromatiske vine fra Mosel, så nyd den gerne kold for sig selv og synk hen i din egen uforstyrrede nydelse. Til mad er den helt genial til Thai-mad, hvor sødmen afrunder den grønne eller røde karry, og hvor syren giver en frisk og læskende virkning, når kropstemperaturen stiger undervejs. Denne Auslese* er ikke en decideret dessertvin efter min bedømmelse, der vil jeg gerne havde noget mere punch. Men-men, når det er sagt, så har jeg ved en af mine private vinsmagninger serveret den til hjemmelavet Citron-fromage, godt med flødeskum til, og der må jeg bare erkende, at der passer den perfekt. Så når det kommer til vin, som så mange andre ting, så skal man vare sine fordomme og lade nysgerrigheden lede vejen, for der ligger mange gode overraskelser.

Små producenter, store vinoplevelser!

Pris pr. flaske kr. 199,00

Bestil på sms/tel. 31194477

HUSK: Gratis levering i Storaalborg ved køb af mindst 3 flasker. Fragt uden for Aalborg kr. 80-100 for 6 flasker med Postnord; se handelsbetingelser.