ALTEO Amarone della Valpolicella DOCG – 2012

ALTEO Amarone della Valpolicella DOCG – 2012
23. maj 2019 author
Alteo Amarone

ALTEO Amarone della Valpolicella DOCG – 2012

Producent: Fasoli Gino
Område: Valpolicella, Italien
Druer: Corvina, Corvinone & Rondinella – Økologisk
Alkoholprocent: 17,5%

Alteo Amarone på 17,5% alc. rangerer som toppen af det bedste vin. Den bliver bare ved med at udvikle sig i glasset og vokser på en. Druerne til denne formidable Amarone høstes manuelt for at vælge de bedst egnede klaser, der efterfølgende ligger til lufttørring på tørreloft i trækasser ca. i 5-6 måneder. Macerationen (processen hvor druerne ligger i blød i deres egen saft og skal, og trækker smag, farve og tanniner ud) finder sted i ståltanke. Vinen videreudvikles efterfølgende i barriques (egetræsfade på 225 liter) i 54 måneder. I denne periode smages der regelmæssigt fra hvert fad for at følge vinens udviklingen og først til sidst, efter nøje vurderinger, besluttes det, hvordan den endelige blanding af vinen skal være. Når vinen er tappet på flaske ligger den i yderligere 12 måneder før den frigives til salg.

Alteo Amarone nydes bedst ved 12 grader og kan gemmes i 15-20 år under ordentlige forhold. En Amarone i luksusklassen og som også er til at betale sig fra. Et glas vin, der er alle pengene værd.

Små producenter, store vinoplevelser!

Besøg producenten her

Pris pr. flaske kr. 599,00

Bestil på sms/tel. 31194477

HUSK: Levering i Storaalborg til kr. 20,00 ved køb af mindst 3 flasker. Fragt uden for Aalborg ca. kr. 80-100 for 6 flasker med Postnord; se handelsbetingelser.